Thursday, December 2, 2010

BuaT REnunGaN ToK saHaBat2...


Jika inginkan bentuk bibir yang menawan..bukan dengan mencalit lipstik dengan warna idaman..tapi bentuklah ia dengan ucapan kata-kata kebaikan.

Inginkan mata yang cantik menawan dan indah bukan hanya mencalit pewarna mata.. tapi sebenarnyer adalah dengan mencari dan memandang kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.

Nak dapatkan bentuk badan yang langsing dan mengkagumkan. .. bukan dengan berdiet semata-mata. . tapi berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.

Rambut yang indah tentulah menjadi idaman wanita bukan syampoo bukan pewarna yang diperlukannya tapi lurutan penuh kasih ke atasinya. Bagi si ibu, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari,kerna anak kecil itu sememangnya penuh kasih dihati.

Bagi mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, nescaya anda tidak akan pernah berjalan sendirian.

Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali,dan diampuni.

Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah sentiasa. Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, insyaallah akan senantiasa ada tangan terhulur buatmu.

Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri nikmat yang telah diberi pada dua tangan mu, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.

Tapi sebenarnyer. ... Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya. Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.

.Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajahnya. Tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan.

Dan kecantikan itu akan tumbuh disepanjang waktu buatnya

No comments:

Post a Comment